🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

4 Dintre cele mai populare plante medicinale românești: Cătina, Rostopasca, Păducelul, Gălbenelele

14:58:56 PM EEST

4 Dintre cele mai populare plante medicinale românești: Cătina, Rostopasca, Păducelul, Gălbenelele

De la o țară la alta, chiar de la o zonă la alta, se schimbă nu doar tradițiile, ci și relieful și condițiile climatice, iar odată cu ele flora spontană. Dar nu vom vorbi despre floră, în general, ci despre câteva dintre cele mai populare plante medicinale românești, care apar și în remediile Faunus Plant.

Care sunt cele mai populare plante medicinale românești?

Cătina (Hippophae rhamnoides)

Planta rămâne campioana absolută la supraviețuirea în condiții vitrege. Se mulțumește cu puțin, nu e deloc pretențioasă, are nevoie doar de soare. Încă din perioade ”întunecate” ale istoriei, fructele arbustului au fost consumate ca aliment energizant.

Considerată un adevărat rezervor de nutrienți (în particular, de vitamina C), cătina apare în diverse remedii fitoterapeutice, sub formă de siropuri, ceaiuri, unguente, având o paletă largă de beneficii și indicații:

  • Stimularea poftei de mâncare;
  • Acoperirea carențelor nutritive;
  • Energizarea și tonifierea organismului;
  • Întărirea sistemului imunitar;
  • Reducerea acidității gastrice;
  • Combaterea infecțiilor și inflamațiilor;
  • Regenerarea țesuturilor pielii etc.

În magazinul nostru, cătina face parte din tincturi și siropuri cu acțiune vitaminizantă, imunostimulantă, tonifiantă și din unguente cicatrizante, antiseptice și emoliente.

Rostopasca (Chelidonium majus)

Se găsește cam peste tot, uneori trecând drept buruiană. Însă se recunoaște ușor, datorită florilor galbene și lichidului ce curge când i se rup părțile aeriene. Faima și-a câștigat-o din Antichitate, prin prisma proprietăților medicinale, variate, la fel ca în cazul ”predecesoarei” sale, cătina.

Cu acțiune antispastică, antimicotică, antivirală, sedativă, analgezică, vasoldilatatoare, diuretică, coleretică, colagogă, cicatrizantă, antifungică, rostopasca beneficiază de o mulțime de utilizări medicinale:

  • Reduce din agresivitatea germenilor;
  • Atenuează crampele abdominale;
  • Combate problemele hepatobiliare;
  • Este eficace în caz de stres și insomnii;
  • Calmează crizele de astm;
  • Vindecă boli de piele;
  • Cicatrizează ulcerațiile etc.

Rostopasca apare ca ingredient în tincturi, ceaiuri și unguente Faunus Plant, bune pentru variate afecțiuni, de la cele cardiovasculare și hepatobiliare, până la cele dermatologice.

Păducelul (Crataegus monogyna)

Planta crește spontan în zonele montane ale ”bătrânului” și ”noului continent”. O prezență normală la marginea drumurilor și pe solurile calcaroase, păducelul nu va trece neobservat (arbust înalt, cu flori albe și fructe roșii).

Dintotdeauna, și-a păstrat eticheta de ”planta inimii”, datorată bogăției de antioxidanți, în special de flavonoizi – un soi de ”gunoieri” care protejează inima, circulația sanguină și întregul corp de agresivitatea radicalilor liberi:

  • Reglează tensiunea arterială;
  • Reduce frecvența cardiacă;
  • Scade emotivitatea și stările de tensiune;
  • Îmbunătățește somnul;
  • Împiedică acumulările de colesterol;
  • Favorizează relaxarea organismului;
  • Ajută la tratarea insomniilor.

Pentru a beneficia de toate aceste calități (hipotensiv, vasodilatator, sedativ), poți căuta în magazinul nostru preparatele cu păducel.

Gălbenelele (Calendula officinalis)

Nu în ultimul rând, pe lista cu cele mai populare plante medicinale românești, adăugăm și gălbenelele. Specie rustică, deloc pretențioasă la condițiile pedoclimatice din țara noastră, se adaptează fără probleme, iar uneori se și cultivă.

În caz de iritații sau leziuni ale pielii, pentru atenuarea durerilor menstruale, când te supără inflamațiile digestive (gastrită, ulcer) sau orale, gălbenelele, implicit, și remediile cu gălbenele, fac adevărate minuni, fiind:

  • Antiinflamatoare;
  • Antimicrobiene;
  • Antispastice;
  • Regenerante;
  • Cicatrizante;
  • Emoliente;
  • Calmante etc.

    Sunt plante bune la o mulțime de probleme interne și externe, pe care e bine să le ai mereu la îndemână, fie că e vorba de un unguent, o tinctură sau un balsam de buze. Iar pe toate le găsești în magazinul Faunus Plant.

    Plante medicinale și remedii Faunus Plant: Calitate, nu doar popularitate

    Nu ne-a fost deloc greu să ne prezentăm ”minunățiile”, deși am făcut loc doar pentru 4 plante dintre cele mai populare și apreciate pe meleagurile românești, unele, poate și peste hotare.

    Credem în speciile pe care le folosim și în proprietățile pe care reușim să le menținem în produse datorită rețetelor originale. Le-am studiat și încercat îndelung, învățând de la bunici să le recunoaștem pe câmpuri și dealuri, apoi să le combinăm între ele și să le dozăm la concentrația optimă.

    Pentru eficiența preparatelor ce poartă numele Faunus Plant, 100% naturale, un merit îl are și modul în care prelucrăm materialele vegetale. Etapă după etapă, totul se face manual, indiferent de complexitatea procesului de producție sau de produsul finit (unguente, tincturi, geluri etc.).

    Acum, la a treia generație, știm că munca asiduă și eforturile nu ne-au fost nicicând în van. Mărturie stau recenziile clienților care ne folosesc încrezători produsele și ne împărtășesc din experiențele lor, dar și certificările pe care le-am obținut.

    Toate produsele Faunus Plant au primit avizul IBA București (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) și beneficiază de recunoaștere internațională, având calitatea certificată TUV Austria.

    Te invităm și pe site, poate într-o călătorie printre remedii, poate doar să ne citești povestea ori pentru un popas printre Sfaturi și Noutăți...

    Alege destinația, noi te vom primi cu drag!

    Produse recomandate

    Magazin naturist, Sirop Catina 500ml, faunusplant.ro
    Sirop Catina 500ml

    Vitaminizant, tonic general. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, adjuvant în timpul convalescenței.

    19 Recenzii
    49,00 lei
    Magazin naturist, Tinctura Catina 500ml, faunusplant.ro
    Tinctura Catina 500ml

    Tonifiant general, stomahic, antianemic, antiseptic al căilor urinare, antireumatic, vitaminizant.

    6 Recenzii
    72,00 lei
    Magazin naturist, Tinctura Rostopasca 200ml, faunusplant.ro
    Tinctura Rostopasca 200ml

    INTERN: analgezic al colicelor hepatobiliare, coleretic-colagog, antiviral, hemostatic, bacteriostatic, hipotensiv. EXTERN: cicatrizant, antibacterian, antimicotic.

    6 Recenzii
    38,00 lei
    Magazin naturist, Unguent Rostopasca 50ml, faunusplant.ro
    Unguent Rostopasca 50ml

    Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Busuioc este un produs natural, fiind recomadat în negi, herpes, psoriazis, răni, bătături, impetigo.

    36 Reviews
    25,00 lei
    Magazin naturist, Tinctura Paducel 500ml, faunusplant.ro
    Tinctura Paducel 500ml

    Tonic cardiac, hipotensor, vasodilatator, coronarodilatator, sedativ.

    9 Reviews
    72,00 lei
    Magazin naturist, Tinctura Galbenele 200ml, faunusplant.ro
    Tinctura Galbenele 200ml

    INTERN: coleretic-colagog, cicatrizant, emenagog, antispastic, antiinflamator, antiseptic, antiviral. EXTERN: cicatrizant, antiinflamator, antiseptic, antibacterian, antimicotic, antitricomonazic.

    5 Recenzii
    38,00 lei
    Magazin naturist, Unguent Galbenele 50ml, faunusplant.ro
    Unguent Galbenele 50ml

    Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă este un produs natural cu acțiuni benefice pentru arsuri, eczeme, furuncule, crăpături ale pielii, acnee, hemoroizi externi.

    51 Reviews
    25,00 lei