🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce este și ce funcții îndeplinește sistemul limfatic?

14:56:14 PM EEST

Ce este și ce funcții îndeplinește sistemul limfatic?

Probabil că nu o dată a trecut peste tine o durere aprigă de gât. La palpare (tot probabil), ai simțit ganglionii gâtului, poziționați sub maxilar, umflați.

Niciodată nu ai dat atenție, fenomenul rezolvându-se de la sine imediat ce ai scăpat de inflamație. Cu proxima ocazie, poate îi vei acorda mai multă importanță, știind că ganglionii umflați reprezintă un semn că sistemul limfatic luptă împotriva infecției. E o reacție de dorit.

Ce este sistemul limfatic?

Este vorba despre un sistem complex, compus din:

 - Capilare și vase limfatice care drenează fluidele din țesuturi și toxinele;
 - Ganglioni (noduli răspândiți de-a lungul întregului sistem, cu o concentrație majoră la nivelul gâtului, axilar și inghinal);
 - Organe limfatice (măduva osoasă, amigdale, timus, splină), care garantează circulația limfei. Lichidul, similar cu plasma sanguină, conține limfocite (globule albe).

Ce funcții îndeplinește?

Un ansamblu atât de bine elaborat acoperă funcții fundamentale în organismul uman:

 - De drenare
 - De absorbție
 - De răspuns imunitar

Funcția de drenare

Mai întâi de toate, are rol de drenare a exceselor de lichide din țesuturi și de susbtanțe reziduale. Compoziția lor depinde de locul de proveniență.

De pildă, cele originare în aparatul digestiv (mai ales tractul intestinal), sunt bogate în lipide.

Datorită permeabilității vaselor limfatice, prin mecanismul din dotare, sistemul limfatic adună toate aceste ”rebuturi” și le purifică, după care le repune în circulație.

Astfel, limitează sau blochează acumulările periculoase de fluide, funcția având un rol complementar celei de care este responsabil fluxul sanguin.

Funcția de absorbție

Următoarea la apel este funcția de absorbție, prin care se metabolizează grăsimile. Practic, limfa facilitează absorbția trigliceridelor.

Spre deosebire de alți nutrienți, în loc să fie ”înghițite” de capilare, trigliceridele se îndreaptă spre ficat. Parcursul lor este intermediat de către sistemul limfatic, după care se revarsă în sânge.

Tot limfa este apoi responsabilă și de metabolizarea proteinelor. Însă comparativ cu sângele, are un rol mai modest.

Funcția imunitară

Pe durata ”călătoriei” prin vasele limfatice, limfa ajunge să treacă prin filtrul ganglionilor. Aici, intră în contact cu anticorpii și cu limfocitele.

Adevărate stațiile de purificare, ganglionii (nodulii limfatici) împiedică răspândirea agenților patogeni și chiar a celulelor tumorale.

O parte dintre limfocitele transportate de limfă ajung în fluxul sanguin, cu ”destinație” finală țesuturile. Pe ordinea de zi stă umplerea ”golurilor” create de limfocitele ”sacrificate” pentru apărarea imunității.

Acum ți-e totul clar?

Și pentru că tot a venit vorba despre imunitate...

Nu te lăsa nicicând pe tânjală. O fi el sistemul limfatic un mare protector, dar o mână de ajutor nu strică niciodată, mai ales dacă sprijinul vine din partea plantelor medicinale.

Cu încredere, bazează-te pe acțiunea remediilor Faunus Plant cu proprietăți imunostimulante!

După ce în repetate rânduri te-ai familiarizat cu pachetele pentru imunitate (copii sau adulți), e rândul siropului de echinacea. La comenzi în valoare de minim 80 de lei, îl vei primi cadou. Profită de ultimele zile de ofertă!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 115,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

23 Reviews
33,00 lei
Magazin naturist, Sirop Echinacea 200ml, faunusplant.ro
Sirop Echinacea 200ml

Vitaminizant, tonic general, antiinflamator. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, adjuvant în timpul convalescenţei și a stărilor gripale.

4 Recenzii
25,00 lei