🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cauzele varicelor: Cum se formează venele varicoase?

14:54:09 PM EEST

Cauzele varicelor: Cum se formează venele varicoase?

Varicele sau venele varicoase reprezintă o patologie destul de comună în rândul populației adulte.

Cum se formează venele varicoase?

Pentru a înțelege mecansimul care le generează, compară aparatul circulator cu un sistem de irigații și de colectare a apelor pluviale.

Punctul de plecare este inima. Aceasta pompează sângele prin ”rețeaua” de artere, alimentând cu oxigen până și cele mai îndepărtate ramificații periferice (capilarele).

Pe de altă parte, venele dirijează sângele ”uzat”, fără oxigen, provenit de la nivelul capilarelor, înapoi la inimă.

Fiecare venă este dotată cu valve, care acționează ca un fel de uși batante, ce se deschid într-o singură direcție, asigurând circularea sângelui înspre inimă.

Când pereții venelor se subțiază, în lipsa susținerii, se lărgesc. Ca primă consecință, valvele se închid greșit, iar sângele, în loc să-și continue traseul, tinde să se acumuleze la nivelurile mai joase, cauzând lărgirea venei.

Pe termen lung, venele se curbează și se îngroașă, formând varicele. Sunt ușor de recunoscut prin aspectul reliefat și prin nuanța închisă, explicată de prezența sângelui neoxigenat.

Care sunt factorii favorizanți?

Aparent, sistemul circulator este un ansamblu perfect. Dar în anumite circumstanțe, circulația venoasă dă semne de oboseală, iar ”călătoria” de întoarcere spre inimă este îngreunată de forța gravitațională.

Printre factorii ce cresc probabilitatea ca o persoană să dezvolte o astfel de problemă, se numără:

a. Înaintarea în vârstă

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, venele își pierd elasticitatea. Odată cu ea, pereții venelor, lipsiți de susținere, se dilată, favorizând acumularea sângelui și formarea varicelor. În categoriile cu risc intră persoanele trecute de 50 de ani.

b. Perioada de sarcină

În timpul trimestrului al treilea de sarcină, circa 2 femei din 3 prezintă cel puțin un început de varice. La origini, se pot afla modificările hormonale, dilatarea venelor (crește fluxul sanguin) sau greutatea fătului (expansiunea uterului intensifică presiunea asupra venelor).

c. Istoricul familiar

Alterarea mecanismului de funcționare a circulației venoase poate fi prezentă de la naștere. Deficiența este mai frecventă dacă în familie există deja persoane cu varice. Cu cât gradul de rudenie este mai apropiat, cu atât riscurile sunt mai mari.

d. Sedentarismul și statul în picioare

Un alt factor, decisiv în formarea varicelor, este postura. Statul pe scaun sau în picioare perioade îndelungate favorizează creșterea presiunii sângelui. Cele mai expuse sunt persoanele sedentare și cele care din variate motive, sunt nevoite să petreacă multe ore (consecutiv) pe scaun sau în picioare.

Dacă și tu suferi din cauza acestei probleme, îți recomandăm să-ți schimbi stilul de viață. Un ajutor important mai poți găsi în ceaiurile și în tincturile din gama Circulatorus, dar și în unguentele Dermatofitus, produse conținute de Pachetul varice.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

23 Reviews
269,00 lei 201,75 lei
Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Ceai Circulatorus 90g

Circulație sănătoasă . Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandat în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

11 Reviews
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Circulatorus 200ml

Circulație sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandată în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

13 Reviews
46,00 lei 34,50 lei
Magazin naturist, Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse, faunusplant.ro
Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse

Efect venotonic, antiedematos și antiinflamator, utilizat pentru stimularea circulației periferice în varice și ameliorarea disconfortului picioarelor obosite, având un conținut ridicat în extracte naturale. Reduce senzația de picioare grele și obosite ,Amelioreazǎ simptomele varicelor, senzația de greutate și disconfortul ,Contribuie la întărirea pereților venelor și la îmbunătățirea circulației sanguine

94 Reviews
59,00 lei 50,00 lei