🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt cele mai frecvente afectiuni hepatice?

14:53:42 PM EEST

Care sunt cele mai frecvente afectiuni hepatice?

Ficatul, unul dintre cele mai complexe organe, este responsabil de o mulțime de funcții, toate deosebit de prețioase pentru organism. Din păcate, stilul de viață plin de ”carențe”, unele obiceiuri alimentare, fumatul, abuzul de medicamente și de substanțe toxice pot duce la îmbolnăvirea sa.

Printre patologiile ficatului sau hepatice, se numără ciroza, hepatita și steaotoza, caracterizate de o simptomatologie care în general cuprinde:

  • Icterul (epiderma și globii oculari capătă o tentă gălbuie);
  • Absența poftei de mâncare;
  • Starea generală proastă;
  • Senzația accentuată de oboseală;
  • Scăderea în greutate;
  • Greață, vărsături și diaree;
  • Închiderea la culoare a urinei;
  • Durerile musculare;
  • Durerile de ficat;
  • Creșterea în volum a organului afectat;
  • Scăderea apetitului sexual, etc.

Hepatita

Hepatita descrie un proces inflamator localizat la nivelul ficatului și include toate formele cauzate de agenți patogeni. Cele mai comune sunt hepatitele virale de tipul A, B, C, D și E, fiecare mai mult sau mai puțin contagioasă.
Inflamația ficatului se poate datora și intoxicațiilor cu substanțe toxice (alcool, medicamente, etc.), factorului ereditar sau maladiilor autoimune (hepatita autoimună este o versiune destul de agresivă a afecțiunii hepatice).

Steatoza hepatică

Steatoza hepatică mai este cunoscută cu denumirea de ”ficat gras”. La originea patologiei se află acumularea excesivă de grăsimi în interiorul ficatului, datorată unor posibile tulburări și boli care alterează metabolismul lipidelor.

Pe lista factorilor de risc intră: obezitatea (în special grăsimea abdominală), diabetul, regimul alimentar dezechilibrat (abundeța de grăsimi ”nesănătoase”), consumul excesiv de alcool, anemiile, tulburările hormonale, expunerea prelungită la toxine, unele medicamente, etc.

Ciroza hepatică

Este vorba despre o patologie cronică, degenerativă, care afectează ficatul, imposibil de vindecat. Terapiile specifice se limitează la încetinirea evoluției bolii, începând de la identificarea, eliminarea și controlarea cauzelor responsabile.

Printre ”vinovații” care determină leziuni hepatice ireversibile (în locul celulelor hepatice moarte, se formează țesut fibros cicatricial), se regăsesc: hepatitele virale B, C, D, hepatitele autoimune, abuzul de medicamente, alcoolismul și obstrucționarea căilor biliare.

Insuficiența hepatică

Tulburarea, extrem de gravă, se referă la funcționarea incorectă a ficatului. Practic, se poate vorbi despre insuficiență (poate fi acută sau cronică), atunci când ficatul nu mai reușește să ducă la bun sfârșit funcțiile de care este responsabil.

O dereglare similară copromite homeostaza organismului, provocând complicații adeseori mortale. Termenul ”homeostază” definește capacitatea ființelor vii de a se regla în funcție de variațiile mediului înconjurător.

În vederea combaterii problemelor asociate celei mai mari glande din organismul uman, putem încerca remediile Faunus Plant pentru afecțiuni hepatobiliare, eficace în normalizarea funcției hepatice și protejarea căilor biliare.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Hepatobiliarus 200ml

Ficat sănătos și bilă activă. Extract hiroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandată în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

15 Reviews
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
Ceai Hepatobiliarus 90g

Ficat sănătos și bilă activă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandat în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

12 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei