🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Află cum ameliorează mierea și propolisul afecțiunile virale

Mar 22, 2023 postat de Roxana
Află cum ameliorează mierea și propolisul afecțiunile virale

Mierea de albine are multiple întrebuințări, fiind o adevărată comoară pentru corpul uman. Este o sursă excelentă de energie, întărește sistemul imunitar, combate afecțiunile și acționează inclusiv la nivel extern.

Pe lângă miere, albinele mai produc și propolis. Fiind foarte bogat în flavonoide, acesta este un bun stimulator pentru sistemul imunitar asigurând o barieră naturală împotriva virusurilor.

Produsele apicole nu ar trebui să-ți lipsească dacă dorești să stai departe de afecțiunile virale, indiferent de sezon.

Hai să vorbim, așadar, despre beneficiile mierii și ale propolisului, ambele foarte apreciate pentru ameliorarea eficientă a afecțiunilor virale.

Imunitate scăzută?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Despre miere și despre proprietățile ei surprinzătoare

Mierea este un agent natural antibacterian și antimicrobian. Beneficiile pe termen lung, pentru sănătate, datorate efectelor sale antioxidante, antimicrobiene și calmante o transformă într-un aliment de bază.

Există aproximativ 320 de tipuri de miere care se diferențiază prin culoare, miros și gust. Acestea conțin zahăr, aminoacizi, vitamine, minerale și antioxidanți.

Datorită conținutului, mierea reduce inflamația și infecțiile cauzate de virusuri și bacterii. Consumul de miere îmbunătățește sistemul imunitar, însă doza zilnică recomandată este de 50 ml.

Pentru accentuarea efectelor, îți recomandăm remediile fitoterapeutice Faunus Plant pentru întărirea sistemului imunitar.

Cele mai cunoscute beneficii ale consumului de miere pentru ameliorarea răcelii și a gripei

Virusul responsabil de așa-numita răceală comună se transmite prin inhalarea picăturilor mici din aer, prin contact direct cu secreții nazale infectate sau cu diverse obiecte personale.

În perioada primăverii, infecțiile virale autolimitate sunt cele mai frecvente, simptomele cele mai des întâlnite fiind strănutul, obstrucția nazală, rinoreea, usturimea în gât, tusea, febra, durerile de cap și astenia fizică. În comparație cu bacteriile, virusurile nu sunt organisme vii și ca urmare nu pot fi ucise în același mod în care antibioticele distrug bacteriile.

Tratamentul unei infecții virale este simptomatic și e indicat să apelezi la tratamente naturiste care ameliorează simptomele, boala urmându-și cursul până când organismul se va putea apăra singur și va elimina virusul.

Asta înseamnă că antibioticele nu sunt recomandate în tratamentul unei infecții virale, deoarece nu prezintă beneficii în eliminarea virusurilor ce produc afecțiunile virale.

Produse Recomandate

Mierea este foarte utilă în prevenirea și combaterea răcelii sau a gripei datorită structurii dense care acționează pentru a acoperi bine mucoasa din cavitatea orală și din gât, calmând iritarea.

Funcționează foarte bine și ca tratament pentru infecțiile ce țin de tractul respirator, iar motivul este peroxidul de hidrogen din conținutul ei – cel mai cunoscut inamic al bacteriilor - ceea ce o face utilă și ca tratament local pentru tăieturi și zgârieturi.

Nu uita de trucurile sau leacurile băbești care te pot ține departe de febră, tuse sau dureri musculare.
Gripa se poate trata prin metode naturiste 100%, nu doar prin medicamente.

Poți opta oricând pentru ceaiuri delicioase cu miere, lâmâie și ghimbir. Fiecare ingredient luat separat, printre altele, desfășoară o acțiune antiinflamatoare. E o combinație potrivită în lupta împotriva gripei, cât și pentru prevenirea ei, întărind de fapt imunitatea.

Despre propolis și importanța acestuia în combaterea răcelii

Pe lângă miere, albinele produc și propolis, un amestec natural de rășini pe care acestea le colectează din părți de plante, muguri și exudate.

Propolisul e foarte bogat în flavonoide, o clasă de antioxidanți deja cunoscută de către familia Faunus Plant pentru proprietățile sale curative.

Propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecție. De altfel, cuvântul propolis vine din greacă și înseamnă ,,partea dinaintea cetății’’. Combinația de rășini distruge nu mai puțin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și 30 de tipuri de virusuri, inclusiv virusul gripal.

Iar proprietățile sale terapeutice nu se opresc aici, eficiența sa fiind demonstrată în peste 200 de afecțiuni.

După cum îți ziceam, propolisul are o lungă istorie ca tratament naturist. A fost folosit de egipteni, romani și greci și continuă să ne surprindă prin compoziția sa complexă și prin acțiunea terapeutică crescută.

Pe lângă siropul Respiratorus cu Miere si Propolis, noi îți recomandăm tinctura de propolis, care este un extract hidroalcoolic ce se administrează atât pe cale internă, cât și externă. Poți citi mai multe despre efectele benefice ale tincturii de propolis într-un articol publicat recent în blogul nostru.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

De ce să alegi produsele apicole pentru afecțiunile virale?

Datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive esențiale organismului, produsele stupului ajută la combaterea răcelii și a gripei, deci îmbunătățesc starea generală de sănătate și întăresc sistemul imunitar.

Pentru că știm care sunt beneficiile mierii și ale propolisului am ales să le includem în lista noastră de produse naturiste recomandate pentru o viață sănătoasă. Iată câteva dintre produsele Faunus Plant care asigură acțiunea sinergică a mierii și a propolisului:
- Sirop Respiratorus cu Miere și Propolis 200ml;
- Tinctură Propolis 20ml;
- Unguent Galbenele și Propolis 50ml;
- Sirop Cătină cu Miere și Propolis 200ml;
- Sirop Pătlagină cu Miere și Propolis 200ml;
- Sirop Vitaminizantus cu Miere și Propolis 200ml.

Mierea și propolisul, la fel ca o echipă, sunt mai puternice. Fiecare acționează pe sectorul lui și astfel, în scurt timp, întreg organismul este protejat.

Noi, cei din familia Faunus Plant, oferim remedii naturiste cu tradiție din plante medicinale și aromatice produse în România și certificate internațional, pentru tratarea celor mai frecvente afecțiuni: tincturi, geluri, ceaiuri, unguente și siropuri obținute prin prelucrare manuală. Din pasiune pentru sănătate, cu respect pentru natură.

Trimite mai departe